close icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-google-plus icon-search icon-phone
What are you looking for?
Werktuigbouw Elektrotechniek Fysica
Den Haag

Business controller (WO/HBO, 2e stap in carrière)

Apply now

Ben jij de business controller die zorgt voor betrouwbare financiële stuurinformatie en op basis daarvan proactief nadenkt en adviseert over verbetermogelijkheden en kansen in de organisatie?

Wat ga je doen
Doelstellingen en ambities waarmaken draait meer dan ooit om effectief sturen op basis van feiten en cijfers. Als business controller zal je niet alleen een financieel expert moeten zijn, maar vooral ook moeten doorzien en begrijpen hoe onze organisatie en de markt functioneren. Je kunt data combineren en daar beslissingen voor de toekomst op baseren in een markt die steeds sneller verandert. Je bent de regisseur van data en kennisstromen binnen NLO en zorgt voor tijdige, betrouwbare, financiële stuurinformatie voor het management. Kortom, jij zorgt er mede voor dat “het schip” op koers blijft.

Als rechterhand van de Manager Finance stel je de conceptbegroting op voor NLO en vertaal je het vastgestelde jaarplan naar doelstellingen. Verder stel je in samenwerking met een externe accountant de jaarrekening op en bewaak en versterk je de kwaliteit van de planning & control cyclus. Ook bewaak en ontwikkel je de processen van de AO en houd je toezicht op de kwaliteit van de verwerking van de financiële administratie. Eventuele risico’s, knelpunten en verbeteringen stem je af met de Manager Finance.

Daarnaast ben je in staat om verbinding te maken met collega’s uit de verschillende teams. Collega’s uit de business je weten te vinden als ze behoeften hebben aan jouw financiële expertise. Je durft stelling te nemen en je weet het management en de teams van jouw aanbevelingen te overtuigen.

Wat vragen wij

  • WO/HBO+ opleiding aangevuld met een post HBO controller opleiding of vergelijkbaar;
  • 2e stap in carrière; een business analyst die de stap naar business controller wil maken, is meer dan welkom om te solliciteren;
  • Ervaring met en inzicht in financieel/administratieve processen;
  • Kennis van bedrijfsorganisatie, AO/IC, processen en systemen, ICT in brede zin en relevante wet- en regelgeving;
  • Uitstekende kennis (qua inrichting en gebruik) van Exact (Globe) en Excel;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij
NLO biedt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een aantrekkelijke bonusregeling, een goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden en uitzicht op een vast dienstverband. Het betreft bij voorkeur een fulltime functie (38,75 uur). 31 uur per week is bespreekbaar. Je krijgt een prachtige werkplek in ons moderne kantoor in New Babylon, pal naast station Den Haag Centraal. Op kantoor organiseren we kantoorborrels, bieden we een uitgebreid lunchbuffet, is er gratis fruit beschikbaar en zijn er stoelmassages tijdens werktijd.

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voorzien van motivatie en Curriculum Vitae voor 20 mei 2019. Je kunt jouw sollicitatie insturen via de sollicitatieknop onderaan de vacaturetekst. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze Recruiter Astrid van Doorn op telefoonnummer +31 70 331 26 43.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Apply now