close icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-google-plus icon-search icon-phone icon-instagram
What are you looking for?
Werken bij NLO
Den Haag

Central Formalities Officer

Apply now

(This vacancy is only available in Dutch)

Over NLO:

NLO en NLO Shieldmark versterken al meer dan 130 jaar uitvindingen, merken en modellen. Onze octrooi-, merken -en modellenexperts zijn betrouwbare en deskundige partners die onze klanten via een persoonlijke aanpak helpen stappen vooruit te maken in hun onderneming. Naast het octrooieren van uitvindingen en het registreren van merken zetten wij ons ook in voor andere doelen.

Per direct zijn wij op zoek naar een Central Formalities Officer (Paralegal) voor de tijdelijke versterking van onze teams (6 maanden), standplaats Den Haag. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking en -bevordering van de werkprocessen, termijn- en dossierbeheer binnen de organisatie en het uitvoeren diverse Formalities werkprocessen in opdracht van de BU’s Trademarks & Design, Patents en IPS.

Wat ga je doen?

Je start workflows op voor documenten die vanuit de autoriteiten en agenten komen (docketing) en registreert de termijnen, en bewaakt c.q. signaleert aflopende termijnen. Je ontvangt en verwerkt de digitale/fysieke post en officiële stukken. Verder zorg je ervoor dat dossierstukken en aanvragen worden opgesteld v.w.b. PCT omzettingen / EP Validatie en zorgt ervoor dat deze ingediend worden bij de officiële instanties en/of verstuurt deze naar agenten. Je fungeert als back up voor de NAW-functie indien nodig.

Ook draag je zorg voor de correcte afhandeling van PCT omzettingen / EP Validatie (nationale fase):

  • Je neemt opdrachten tot omzetting in behandeling, bevestigt deze aan de klant, maakt dossiers per land aan en vraagt, indien nodig, aanvullende stukken ter ondertekening op bij de klant;
  • Je instrueert agenten en dient bij officiële instanties in;
  • Je maakt rapportage richting de klant;
  • Je bewaakt c.q. signaleert aflopende termijnen en de na-indieningsformaliteiten.

Tevens beheer je de EPO Online Filing, incl. smartcard administratie en administratie van de Nederlandse en Belgische Association bij het EPO. Daarnaast houd je je op de hoogte van (inter)nationale wetswijzigingen en ontwikkelingen op het gebied van octrooiprocedures en deel je kennis hierover met collega’s. Het inwerken van nieuwe collega’s behoort ook tot jouw takenpakket.

Wat vragen wij?

  • Afgeronde hbo opleiding;
  • Minstens 2 tot 3 jaar relevante professionele ervaring in een commerciële omgeving.
  • Zeer goede kennis van het Nederlands en Engels.
  • Accuraat, gestructureerd en zelfstandig kunnen werken binnen teamverband.
  • Stressbestendig en georganiseerd.

Wat bieden wij?

NLO biedt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een salaris van € 2571 - €4163, een aantrekkelijke bonusregeling, een goede pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden. Het betreft een fulltime functie (38,75 uur). 31 uur per week is bespreekbaar. NLO biedt de mogelijkheid om vanuit huis en op kantoor te werken te combineren. Regelmatig worden er kantoorborrels georganiseerd en wanneer het straks weer mogelijk is, bieden we een uitgebreid lunchbuffet aan en zijn er stoelmassages tijdens werktijd.

Enthousiast geworden?

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie voorzien van Motivatie en Curriculum Vitae. Je kunt jouw sollicitatie insturen via de sollicitatieknop onderaan de vacature.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze recruiter Theres Akesson via careers@nlo.eu