close icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-mail icon-google-plus
Contact NLO: +31 (0)70 331 25 00
Merken en modellen
Den Haag

Merken- en modellengemachtigde in opleiding

Apply now

Voor ons kantoor in Den Haag zijn wij op zoek naar een merken-en modellengemachtigde in opleiding.

NLO Shieldmark vertegenwoordigt een zeer divers portfolio van klanten, zowel nationaal als internationaal, waaronder farmaceuten, modemerken, supermarkten, speelgoedfabrikanten en vele grote multinationals actief in de industriële sector. Ons doel is om de intellectuele eigendom van onze klanten optimaal te beschermen en te versterken.

Wat ga je doen?
Vanaf dag één ben je onderdeel van het team en werk je mee aan het opstellen van adviezen op het gebied van merken en de bescherming van vormgeving, maar ook onderwerpen zoals het auteursrecht, het handelsnaamrecht en domeinnamen maken deel uit van de dagelijkse werkzaamheden.

Als merken- en modellengemachtigde denk je strategisch mee en ben je zowel adviseur als sparring partner voor de klanten. Je begeleidt merk- en modelaanvragen en je verricht verschillende soorten onderzoeken, zoals naar de beschikbaarheid van merken. Een belangrijk onderdeel van de praktijk betreft advisering op het gebied van handhaving. In het geval van inbreuk ben je het eerste aanspreekpunt, voer je oppositieprocedures, stel je sommatiebrieven op en voer je namens de klant onderhandelingen met andere partijen.

Het vak is afwisselend en concreet. Als merken- en modellengemachtigde is het belangrijk dat je moeiteloos kunt schakelen tussen verschillende zaken en snel de kern van een dossier doorziet. Als trainee wordt er van je verwacht dat je uiteindelijk onder begeleiding een eigen klantportfolio gaat opbouwen. Door een commerciële, klantgerichte en doortastende houding signaleer je kansen en weet jij klanten te binden.

Opleiding
Tijdens je opleidingsperiode word je intensief begeleid door ervaren merken- en modellengemachtigden, volg je onze eigen NLO Academy, zal je veel praktijkervaring opdoen en volg je de BBMM-opleiding. Bij gebleken geschiktheid word je binnen 2 à 3 jaar zelfstandig merken- en modellengemachtigde binnen een team.

Wat vragen wij?

  • Een recent afgeronde academische opleiding Nederlands Recht, met een specialisatie in intellectueel eigendomsrecht
  • Bereidheid tot het volgen van de opleiding tot Benelux Merken- en Modellengemachtigde
  • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in zowel woord als geschrift
  • Commercieel inzicht, een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, ondernemingszin, servicegericht, accuraat, proactief en snel kunnen schakelen tussen werkzaamheden.

Wat bieden wij?
NLO biedt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder een aantrekkelijke bonusregeling, een goede pensioenregeling, opleidingsmogelijkheden, de mogelijkheid je breed te ontwikkelen en het uitzicht op een vast dienstverband; alles binnen een team van gedreven collega’s in een informele sfeer. Het betreft een fulltime functie (38,75 uur).

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag voor 1 februari 2019 jouw sollicitatie voorzien van motivatie, CV en je cijferlijst via careers@nlo.eu. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze recruiter Astrid van Doorn op telefoonnummer +31 70 331 26 43.

Apply now